top of page

Minä

Olen Anne Herrala, luovien ja osallistavien menetelmien asiantuntija – filosofian maisteri, teatterin ja draaman asiantuntija, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kouluttaja, jonka innostava työote ja positiivinen elämänasenne näkyy kaikessa, mihin tartun.

 

Rakastan haasteita ja suhtaudun uteliaasti uusiin asioihin. Uteliaisuuteni elämän mahdollisuuksia kohtaan sai minut perustamaan Koulutuspalvelu Decameronen. Minulla on noin 20 vuoden kokemus koulumaailmasta teatteri-ilmaisun sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Olen toiminut myös monialaisena kouluttajana mm. MLL:ssä sekä aikuiskoulutuksen parissa.

 

Olen ikuinen opiskelija, ja maisterintutkintoni lisäksi olen opiskellut mm. aikuiskasvatustiedettä, fyysistä teatterityötä sekä draamakasvatusta. Tällä hetkellä opiskelen ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Iloa elämääni tuovat perhe, teatteri sekä liikunnalliset harrastukset.

anne-decamerone.jpg

Kuva Miia Rautiainen

Kokemus

Draama-, vuorovaikutus- ja esiintymiskouluttajana

 

Viimeisen kahden vuoden aikana olen toiminut draamakouluttajana eri-ikäisten ihmisten parissa lapsista ikäihmisiin mm. Ahjolan kansalaisopistossa, Tampereen Työväenopistossa, Tampereen Taidekaaressa ja Koivupirtin Säätiöllä. Koulutusteni kohderyhmiä ovat olleet myös erityisryhmät, seniorit ja maahanmuuttajat. Olen opettanut naamionäyttelemistä Hämeen Kesäyliopistolla, luennoinut tunne- ja vuorovaikutustaidoista Pirkanmaan Senioripalveluilla, ja pitänyt esiintymis- ja vuorovaikutuskoulutuksia mm. Ylöjärven kaupungin nuorisotoimelle. Yksi merkittävimmistä työnantajistani on viime aikoina ollut MLL, jonka kautta olen toiminut nuorisokouluttajana pitäen tukioppilas- ja mediakoulutuksia sekä vanhempainiltoja. Toimin myös juontajana tamperelaisen juontamon Maikki Crew´n riveissä.

 

Ilmaisutaidon opettajana

 

Olen opettanut ilmaisutaitoa ja teatteri-ilmaisua peruskoulussa, lukiossa ja harrastustoiminnassa 15 vuotta. Ilmaisutaidon opetuksessa vahvuusalueenani on naamionäytteleminen ja fyysinen teatteri, jota olen myös opiskellut Teatterikorkeakoulussa. Toinen vahvuuteni ilmaisutaidon opettajana on isojen näytelmä- ja musikaaliproduktioiden ohjaaminen.

 

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana

 

Olen toiminut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana yläkoulussa vuosina 2008-2018. Viimeksi olin opetusvirassa Kangasalan kaupungilla vuosina 2011-2020.

 

Korona-ajan Decamerone -projekti ja kirjan toimitus

 

Olen ideoinut ja koordinoinut Korona-ajan Decemerone -projektin, joka oli koronakevään 2020 yhteisöllinen kirjoitusprojekti. Korona-ajan Decameronen 100 tarinaa julkaistaan kirjana syksyllä 2020. Lisätietoa blogissa: koronadecamerone.blogi.net

 

Teatteriohjaajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä

 

Olen toiminut mm. tamperelaisen Tukkateatterin yhteistyöproduktiossa Best Friends Forever toisena käsikirjoittajana ja näyttelijänä v. 2019-2020, Suomi 100- musikaalin Kiintotähtiä ja tähdenlentoja Suomen viihdetaivaalla käsikirjoittajana ja ohjaajana 2017, sekä käsikirjoittanut ja ohjannut lukuisia koulunäytelmiä peruskoulussa ja lukiossa. Olen näytellyt vuosina 1995-2005 mm. Tampereen Ylioppilasteatterissa, Lastenteatteri Teatteriporukassa, Teatteri Elämän keväässä sekä pienimuotoisesti TV-mainoksissa ja -sarjoissa.

anne-decamerone.jpeg
Koulutus

2020

Draamakasvatuksen aineopinnot/draamapedagogi, Jyväskylän yliopisto

2019

Aikuiskasvatustieteen perusopinnot, Jyväskylän yliopisto

2011

Draamakasvatuksen perusopinnot, Jyväskylän yliopisto

2007

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan pedagogiset opinnot, Tampereen yliopisto

2006

Fyysisen teatterin opinnot, Teatterikorkeakoulu

2005

Filosofian maisteri, pääaineena Teatterin ja draaman tutkimus, Tampereen yliopisto

1995

Puheviestinnän opinnot, Oriveden Opisto

1994

Ylioppilas, Parkanon Lukio 

bottom of page